Solomor – Læs Cathleens Historie

Solomor, Cathleen

Cathleen: Historien om en solomor

Her er historien om Cathleen fra Tyskland, der valgte at blive solomor med hjælp fra en sæddonor

Som så mange andre kvinder havde Cathleen ventet længe på, at den rette mand med ”farpotentiale” skulle dukke op. For hun drømte om at blive mor.

Men manden lod vente på sig. Og på et tidspunkt stod det klart for hende, at hendes ønske om at få børn faktisk var stærkere end ønsket om en kernefamilie.

Så da konstallationen ”far, mor og børn” ikke var en mulighed, besluttede hun efter nøje overvejelser at gå efter plan B. Cahtleen ville være solomor med hjælp fra en sæddonor.

Plan B: Forberedelser til at blive solomor

Cathleens søster og venner havde allerede børn, så Cathleen havde en god fornemmelse af, hvad der ventede hende. Om end det for hendes vedkommende blev uden en partner ved sin side.

For at forberede sig bedst muligt til rejsen som solomor, vidste Cathleen også, at hun blev nødt til at tilpasse nogle af rammerne i sit liv. Hun valgte at flytte tættere på sine forældre og skiftede til et arbejdsområde med mere fleksibilitet og familievenlige arbejdstider.

Hun tog også nogle grundige samtaler om sine behandlingsmuligheder med sin læge og en gynækolog.

Hvor kan man realisere drømmen om at blive solomor? At finde den rigtige fertilitetsklinik

Først kontaktede Cathleen en fertilitetsklinik i Tyskland. Desværre stod det hurtigt klart, at klinikken ikke kunne hjælpe hende, da de ikke tilbød fertilitetsbehandling til single-kvinder.

Derefter kontaktede Cathleen en læge, der primært hjalp lesbiske par med at realisere deres ønske om at få børn. Desværre viste det sig, at denne læge heller ikke var den rette person at tale med.

Efter en ubehagelig samtale med lægen måtte Cathleen med tårer i øjnene erkende, at det ville blive sværere end først antaget at finde en klinik i Tyskland, der matchede hendes behov.

Hun fortalte om hun sin situation til en bekendt og blev anbefalet at kontakte Diers Klinik i Aarhus.

Indledende konsultation og udvælgelse af donorsæd

Cathleen bookede derfor en indledende konsultation hos Diers Klinik for at få mere information. På grund af Corona blev konsultationen holdt over telefonen.

Min konsultation med Diers Klinik gik rigtigt godt, og jeg følte mig straks godt tilpas. For første gang vidste jeg, at jeg var det rette sted.

Cathleen havde tidligere fået undersøgt sine æggeledere på grund af endometriose. Så hun vidste, at hendes krop var klar til at blive gravid og til at blive solomor.

Efter den indledende konsultation begyndte hun at tracke sin menstruationscyklus for at finde det helt optimale tidspunkt for IUI-behandlingen. Hun brugte de ægløsningstests, som hun var blevet anbefalet af Diers Klinik.

Og sidst men ikke mindst overvejede hun, hvilken sæddonor hun skulle vælge.

Valget af donor var meget vigtigt for Cathleen, og hun brugte lang tid på at udvælge den helt rigtige. Hun besluttede sig for at købe tre sædenheder og oprette et sæddepot, for at sikre sig at hun kunne få sin favoritdonor, hvis det skulle blive nødvendigt med flere forsøg.

Valget af donor er meget personligt, og man skal selv træffe den rette beslutning. For mig var det bl.a. vigtigt, at det var en åben donor, så mit barn havde mulighed for at få kontakt til ham. Jeg sikrede mig også, at han ikke havde nogen allergier, da jeg selv lider af allergi.

37 år ingen hindring for succes i første forsøg

Cathleens ønske var at få en sommerbaby. Derfor planlagde hun sin første IUI-behandling, så det kunne passe med det.

I oktober 2021 var det endelig blevet tid til første behandling. Da ægløsningstesten viste en smiley på displayet😊var det tid for Cathleen at begive sig mod Aarhus.

Det var et bevægende øjeblik. Jeg satte mig ind i bilen, kørte mod Danmark og forsøgte at holde tårerne tilbage. Jeg forventede ikke, at det ville lykkes i første forsøg. Måske betød det noget for resultatet, at jeg ikke havde særligt høje forventninger.

Men for Cathleen blev det altså meget hurtigt en kendsgerning, at hun skulle være solomor. For 14 dage efter behandlingen stod hun med en positiv graviditetstest i hånden.

I juni 2022 fødte Cathleen sin datter, Luisa. Et magisk sommerbarn, præcis som Cathleen havde set for sig. Hun var endelig blevet solomor.

Kommende solomor med mange tanker og bekymringer

Inden Cathleen blev solomor, havde hun naturligvis en masse tanker og bekymringer.

Hun var bl.a. bekymret for, om hun kunne klare det økonomisk. Ville det blive hårdt at stå alene ansvaret og alt det praktiske?

Hun var også en smule bekymret for sit eget helbred. Det var jo ekstra vigtigt, at hun selv var frisk og rask, når barnet ikke havde andre forældre end hende. Hvad nu, hvis der skete noget med hende?

Cathleen tror, at alle kommende forældre, uanset om de er i et forhold eller enlige, sandsynligvis går igennem nogle af de samme bekymringer og overvejelser.

Mange i min omgangskreds advarede mig på forhånd om, at det ville være utroligt hårdt at være alene med et lille barn. Men sådan føles det slet ikke for mig. Måske er jeg særligt heldig, men min datter og jeg er bare et super afslappet team. Jeg har absolut intet at klage over.

Solomor, tag imod hjælp fra andre!

Cathleens budskab til fremtidige nybagte solomødre er meget klart:

Tag imod al den hjælp, du kan få.

Når venner og familie tilbød hjælp, sagde hun bare “ja tak”. Selv ganske små ting kan gøre en stor forskel i en travl hverdag med et lille barn.

Cathleen har f.eks. fået hjælp fra venner og familie til at købe ind, til hundeluftning og til alle mulige småting, som der var brug for mere end to hænder til.

Mine prioriteter har ændret sig. Så, om huset er skinnende rent, er pludselig knap så vigtigt mere.

Selvom det ikke altid er nemt at jonglere med det hele, skal du bestemt ikke lade dig afskrække fra at gå solomor-vejen.

Jeg havde ikke forventet, hvor meget jeg ville elske dette lille menneske. Den kærlighed, man føler for sit barn, er ubetinget og unik.

Single kvinde, hop ud i det og bliv solomor!

Selvom Cathleen inden fødslen havde bekymret sig meget om sin økonomi som solomor, indså hun hurtigt efter fødslen, hvad der virkelig var vigtigt,

Du behøver ikke en stor lejlighed, masser af legetøj eller en overflod af babytøj. Nærhed, kærlighed og tryghed er det, der virkelig betyder noget.

Selv ville hun have ønsket, at hun havde turdet gå vejen som solomor meget tidligere i livet og ikke først som 37-årig.

Når vi spørger hende, hvad hun gerne vil sige til andre kvinder, der overvejer at blive solomødre med hjælp fra en sæddonor, kommer hendes svar prompte:

Det bliver det største eventyr i dit liv. Det er så skønt at være mor – endnu skønnere, end du kan forestille dig. Skru ned for bekymringerne og nyd hvert øjeblik!

 

Tusind tak, Cathleen, for at dele din historie med os!

Blogindlæg af Line, Fertilitetskoordinator hos Diers Klinik.

Der er flere solomor-historier på vores blog. Læs Lydias historie