Civilretlige konsekvenser

En vejledning til vores danske kunder

Når du/I bliver behandlet på Diers Klinik med assisteret reproduktion, vil der – afhængig af din/jeres situation – være nogle blanketter, som skal udfyldes, før selve behandlingen påbegyndes.

Du/I vil via nedenstående links kunne finde information omhandlende netop dén situation, som du/I står i:

  • Du er single og anvender sæddonor fra SellmerDiers sædbank eller en anden dansk sædbank
  • Du er single og anvender en kendt sæddonor
  • I er et lesbisk eller heteroseksuelt par – gift eller ugift – og anvender sæddonor fra SellmerDiers sædbank eller en anden dansk sædbank
  • I er et heteroseksuelt par – gift eller ugift – og anvender partnerens sæd
  • I er et lesbisk par – gift eller ugift – og anvender en kendt sæddonor
  • I er et heteroseksuelt par – gift eller ugift – og anvender kendt donor

Efter opnået graviditet

Ved opnået graviditet, skal du/I selv indsende blanket 8, blanket 9 eller Erklæring om assisteret reproduktion til Familieretshuset pr. post eller via E-Boks, hvor der skal vælges Familieretshuset Hovedpost som modtager under ”Skriv ny post”. Hvis I ikke er gift, vil I også skulle udfylde faderskabet/medmoderskabet via omsorgs- og ansvarserklæring om faderskab/medmoderskab.

Hvis du/I er i tvivl om ovenstående, så tag endelig kontakt til os på Diers Klinik – eller til Familieretshuset – for yderligere information og vejledning.

Til kvinder/par, som ikke har bopæl i Danmark

Når du/I bliver behandlet på Diers Klinik med assisteret reproduktion, og du/I kommer fra et andet land end Danmark, opfordrer vi dig/jer til at undersøge lovgivningen i relation til de civilretlige regler, som der findes i dit/jeres eget hjemland. Du/I opfordres til at undersøge dette inden selve behandlingens opstart, idet der kan være blanketter, som skal udfyldes før behandlingens start.