Inseminationsbehandling
Sommertilbud! 50% rabat på IUI-behandlinger

Inseminationsbehandling til singlekvinder

I Danmark har det siden 2010 været muligt for fertilitetslæger at hjælpe singlekvinder med at opnå graviditet.

Da Liza Diers tilbage i 2006 startede klinikken for at hjælpe ligesindede lesbiske par, fandt hun hurtigt ud af, at hun også allerede dengang som jordemoder kunne hjælpe singlekvinder på samme måde.

Singlekvinder i fertilitetsbehandling udgør en stadig større gruppe

Det har siden dag 1 på Diers Klink været en vigtig del af visionen, at alle kvinder skal have ret til at få et barn, hvis de er forældreegnede. 

Siden de første singlekvinder blev behandlet i 2006 på vores klinik, er antallet stadig blevet større. I dag er næsten 40 % af vores inseminationsbehandlinger singlekvinder. 

Mange singlekvinder føler sig som de eneste i hele verden, når de vælger at gå denne vej uden en partner. Men vi kan med sikkerhed fortælle dem, at det ikke er tilfældet. Rigtig mange kvinder ønsker ikke at spilde deres tid og vente på den rette partner, mens de føler et biologisk pres, og de tager derfor sagen i egen hånd.

Vi ser derfor også meget tydeligt, at singlekvinderne er nogle af de mest velforberedte kvinder, som kommer ind på klinikken. De har overvejet beslutningen nøje og har oftest også et stærkt netværk, som bakker dem op – både omkring behandlingen, men i særdeleshed også efterfølgende, når barnet er født. 

Singlekvinder er oftest ikke patienter

Singlekvinder har i dag selvfølgelig andre muligheder i Danmark for at få opfyldt deres graviditetsønske i det offentlige. Men alligevel ser vi rigtig mange, som henvender sig til privatklinikker som vores.

En af hovedårsagerne hertil er, at vi behandler kvinderne i deres naturlige cyklus. Langt de fleste kvinder har ingen forhistorie eller sygehistorik, som tyder på at de ikke kan opnå graviditet på naturlig vis. Hvis de havde en partner, ville de helt sikkert forsøge det derhjemme uden nogen form for hormonbehandling. 

Derfor går vi her i Diers Klinik op i, at disse kvinder skal have muligheden for at blive gravide så naturligt som muligt. Hos os anser vi dem ikke for at være patienter. Vi afventer kvindens ægløsning og indfører ved selve behandlingen sædenheden op i livmoderen, hvorefter graviditeten opstår naturligt. 

Kvinden skal på den måde ikke gennemgå nogen former for hormonbehandling, som kan påvirke kroppen på mange måder. 

Vejen til en naturlig graviditet

Hvis du kunne tænke dig at opstarte behandling hos os, skal du blot gøre følgende:

For at kunne tilbyde inseminationsbehandlingen i naturlig cyklus, holder klinikken selvfølgelig åben 365 dage om året. På den måde kan du være sikker på, at du altid kan få en tid til behandling, når ægløsningstesten viser, at det er det rette tidspunkt.