Sådan foregår inseminationsbehandlingen

På behandlingsdagen afsætter vi ca. en time til inseminationsbehandlingen inkl. forberedelse og hvile efterfølgende. Det er vigtigt, at inseminationsbehandlingen gennemføres på det rette tidspunkt. Derfor anbefaler vi altid en ultralydsscanning inden selve inseminationen. Ved scanningen måler vi dine follikler og slimhinden i livmoderen. Derved sikrer vi, at inseminationsbehandlingen ikke gennemføres for tidligt.

Du kan altid få en tid

Du bedes altid meddele din ankomst, når du ønsker inseminationsbehandling. Ring eller send os en e-mail senest kl. 10 på den dag, hvor du ønsker behandlingen. Du skal senest være i klinikken kl. 15, for at vi kan gennemføre inseminationsbehandlingen. Hvis du har en positiv ægløsningstest, kan du altid få en tid til behandling. Selve inseminationen varer blot få minutter og forløber oftest helt smertefrit. Vi fører et sterilt kateter gennem livmoderhalsen og direkte op i livmoderen, hvor den rensede sæd lægges op. Behandlingen vil føles som en gynækologisk undersøgelse.

Hvile og akupunktur

Efter selve inseminationsbehandlingen skal du hvile dig i ca. 15 minutter, så kroppen kan slappe af. I den forbindelse tilbyder vi akupunkturbehandling, som virker afslappende på musklerne og samtidig bidrager til et øget blodomløb i livmoderen, hvilket kan have en positiv indflydelse på selve inseminationen. Hvis du ønsker akupunktur i forbindelse med din behandling, skal du blot meddele dette i forvejen, når du melder din ankomst.

Du må også meget gerne bestille en tid til akupunktur på dagen efter behandlingen, for at påvirke befrugtningen positivt.

Naturlig cyklus

På Diers Klinik foretrækker vi at gennemføre inseminationsbehandlingerne i naturlig cyklus og der behøves derfor ingen form for hormonbehandling. Hvis kvinden har en regelmæssig cyklus og kan teste med ægløsningstest er der ingen grund til at behandle med hormoner, da kvinden anses for at være sund og rask. For at kunne tilbyde alle kvinder behandling i naturlig cyklus, er vores klinik åben 365 dage om året. På den måde kan man vente på en positiv ægløsningstest i ro og fred uden at skulle blive stresset over eventuelle lukkedage. Når man har ægløsning, står vi altid klar til at behandle her på klinikken – det gælder dermed også weekender og helligdage.

Scanning inden ægløsning

Hvis du ønsker en scanning i dagene op til formodet ægløsning, må du meget gerne kontakte os, så vi kan aftale en tid til dette. Vi kan også tilbyde follikelscanning til kvinder, som forsøger at blive gravide derhjemme.

Tilbagemelding

Efter inseminationsbehandlingen udleverer vi altid en graviditetstest, som du tager 14 dage efter behandlingen. Da vi er forpligtede til at indberette alle resultater fra behandlingerne til Sundhedsstyrelsen, er det meget vigtigt, at du melder tilbage, uanset om inseminationsbehandlingen var succesfuld eller ej.

Risici

Her kan du læse om de risici, der kan være forbundet med inseminationsbehandlingen.