Hos os stilles der intet krav til dit BMI

Vores statistik her i klinikken viser, at kvinder med forhøjet BMI ikke har lavere chancer for at opnå graviditet, end kvinder, som ligger indenfor normalområdet på BMI-skalaen – forudsat at kvinden har en regelmæssig cyklus. 

Hårde krav i det offentlige

Hvis man som kvinde eller par ønsker at modtage fertilitetsbehandling i det offentlige skal kvinder, som er under 35 år, have et BMI på under 30. Det svarer til, at en ellers sund og rask kvinde, som er 165 cm høj og vejer over 82 kg, ikke kan modtage hjælp til at blive gravid i det offentlige.

Rigtig mange kvinder spilder derfor værdifuld tid på at tabe sig, inden de kan komme i gang med projekt baby.

Kravene i det offentlige hænger sammen med de risici, der kan være forbundet med en graviditet og fødsel, og som ofte er øgede for overvægtige kvinder.

Risici

Også her på Diers Klinik er vi meget opmærksomme på de risici, der kan være forbundet med en graviditet, og derfor skal det altid være sundhedsfagligt forsvarligt at hjælpe kvinder og par med at opfylde deres ønske om graviditet. Det er derfor også en forudsætning, at kvinden har en cyklus, for at vi kan hjælpe med inseminationsbehandling her på klinikken.

Men et krav om at opnå et bestemt BMI, er for os ikke vejen frem. Vi ønsker, at alle de kvinder, som vi behandler, har mulighed for selv at træffe deres eget valg ud fra et informeret grundlag.

Du kan læse mere om vores tilgang til BMI i forbindelse med fertilitetsbehandlingen i dette blogindlæg.

Kontakt os for nærmere information