Sæddonor – et valg for livet

Når du bliver behandlet her på Diers Klinik, har du mulighed for selv at vælge din sæddonor. 

Vi har et samarbejde med Born Donor Bank og Livio Sperm Bank. Det betyder for dig, at du kan reservere en sæddonor fra disse to sædbanker direkte hos os. På den måde sparer du bl.a. transportudgifter, og du behøver ikke betale for noget inden selve behandlingen. Vi har donorsæden klar til dig, når du kommer til behandling i klinikken.

Kontakt os og få gratis adgang til at se alle vores tilgængelige donorer

Du har også mulighed for at vælge en donor hos andre sædbanker, f.eks. European Sperm Bank eller Cryos International. Her vil du selv skulle stå for selve købsprocessen og sørge for at få den ønskede enhed sendt til os forud for din behandling. 

Donorkategorier

Du kan vælge mellem åbne (ID-release) eller lukkede (No ID-release) donorer. Valget er udelukkende dit, men vi vejleder dig selvfølgelig gerne om betydningen af de forskellige kategorier. 

Sæddonorer fra Born Donor Bank

Hos Born Donor Bank kan du vælge mellem følgende donorkategorier:

  • ID-Release donorer (med udvidet profil)
    Barnet kan fra det fyldte 18. år modtage identificerbar information på donoren gennem Born Donor Bank. Donoren kan max. få 12 familier i Danmark. Donorens eventuelle max. familier på verdensplan fremgår af donorens profil fra sædbanken.
  • No ID-Release donorer (uden udvidet profil)
    Donoren forbliver anonym, og barnet vil ikke kunne få identificerende oplysninger om donoren. Donoren kan max. få 12 familier i Danmark. Donorens eventuelle max. familier på verdensplan fremgår af donorens profil fra sædbanken.

På forhånd vil du på Borns hjemmeside kunne registrere dig og helt gratis se alle donorprofilerne, inden du træffer dit valg. 

Her kan du læse nærmere om vilkår og betingelser for donorsæd fra Born Donor Bank.

Sæddonorer fra Livio Sperm Bank

Hos Livio Sperm Bank kan du vælge mellem et bredt udvalg af donorer, der alle er åbne donorer.

For Livio’s donorer gælder følgende:

  • Barnet kan fra det fyldte 18. år modtage oplysninger om donors identitet gennem Livio Sperm Bank. Donoren kan max få 25 familier på verdensplan, hvoraf de 12 kan være i Danmark.

Du kan få adgang til basisoplysninger på disse donorer. De fleste indeholder også børnebilleder, og på nogle donorer er det muligt at få tilsendt en personlighedsanalyse.

Her kan du læse nærmere om vilkår og betingelser for donorsæd fra Livio.

Kontakt os og få gratis adgang til at se alle vores tilgængelige donorer fra Born og Livio

Brug for mere vejledning om valg af donor?

På vores blog kan du læse dette blogindlæg, hvor vi forklarer mere uddybende om de forskellige donorkategorier. Derved kan du danne dig et indtryk af, hvilken donorkategori som passer bedst til dig og din situation.

Ved journalsamtalen står vi til rådighed med individuel vejledning og guidning i forhold til dine ønsker og prioriteter.

Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller har brug for afklaring om valg af donor, uanset hvor du er i forløbet.