Inseminationsbehandling
Sommertilbud! 50% rabat på IUI-behandlinger

Inseminationsbehandling af lesbiske par og transkønnede par

I dag fylder regnbuefamilier stadigt mere i Danmark og her på Diers Klinik synes vi, at det er helt fantastisk at være med til at støtte op omkring de mange familieformer, der findes. 

Vi kan stolt sige, at vi var nogle af de første i Danmark, som støttede lesbiske par i deres ønske om at få børn. Faktisk var det grundstenen for, at klinikken blev grundlagt tilbage i 2006.

I de senere år har vi også budt et stigende antal transkønnede par velkommen til inseminationsbehandling i klinikken. Læs Steffi og Jonas’s historie. Jonas er transkønnet, og han og partneren Steffi realiserede drømmen om at skabe en familie ved hjælp af IUI-behandling med donorsæd her i klinikken.

Egen erfaring

Liza, som startede klinikken i 2006, gjorde dette, da hun fandt ud af, at hun som jordemoder kunne tilbyde lesbiske par fertilitetsbehandling. 

Dengang ønskede Liza og hendes lesbiske partner selv at få børn, og de havde besluttet sig for, at de ville gøre det ved hjælp af en sæddonor. Lovgivningen dengang tillod dog ikke lægerne på fertilitetsklinikkerne i Danmark at behandle lesbiske par. 

Derfor valgte Liza at tage sagen i egen hånd og det blev startskuddet til Diers Klinik, hvor størstedelen af kunderne stadig den dag i dag udgøres af lesbiske par og transpar fra både ind- og udland. 

Både Liza og hendes partner blev behandlet på klinikken, og i dag har de tre skønne donorbørn sammen. Du kan læse hele Lizas historie om, hvordan det var at starte klinikken tilbage i 2006, i dette blogindlæg.

Lesbiske par er ikke patienter

I dag er der heldigvis helt andre muligheder for lesbiske par at få opfyldt deres graviditetsønske. Dog ser vi stadig mange lesbiske par, som søger hjælp hos privatklinikker som vores. 

En af hovedårsagerne hertil er, at vi behandler kvinderne i deres naturlige cyklus. Langt de fleste kvinder har ingen forhistorie eller sygehistorik, som tyder på, at de ikke kan opnå graviditet på naturlig vis.

Derfor går vi her i Diers Klinik op i, at disse kvinder og par skal have muligheden for at blive gravide så naturligt som muligt. Hos os anser vi dem ikke for at være patienter. Vi afventer kvindens ægløsning og indfører ved selve behandlingen donorsæden op i livmoderen, hvorefter graviditeten opstår naturligt. 

Kvinden, som ønsker at blive gravid, skal på den måde ikke gennemgå nogen former for hormonbehandling, som kan påvirke kroppen negativt på mange måder. 

Vejen til en naturlig graviditet

Hvis I som lesbisk par kunne tænke jer at opstarte behandling hos os, skal I blot gøre følgende:

For at kunne tilbyde inseminationsbehandlingen i naturlig cyklus, holder klinikken selvfølgelig åben 365 dage om året. På den måde kan I være sikre på, at I altid kan få en tid til behandling, når ægløsningstesten viser, at det er det rette tidspunkt.