Behandling med partnersæd

Hvis du og din partner har forsøgt at opnå graviditet derhjemme, vil vi gerne hjælpe jer med at øge jeres chancer ved inseminationsbehandling.

Der er intet krav til at I skal have forsøgt i et bestemt tidsrum inden I kan starte op hos os.

Samtidig vil det også være muligt at beholde jeres plads på ventelisten til det offentlige, mens I forsøger at opnå graviditet hos os, hvis I allerede har en henvisning fra jeres læge. 

Sædvurdering

Vi anbefaler, at din partner først får lavet en sædvurdering, hvor vi sikrer os, at sædkvaliteten er god nok til, at det vil give mening at forsøge med inseminationsbehandling.

Sædvurderingen kan foretages her på klinikken, evt. i forbindelse med journalsamtalen, eller I kan kontakte egen læge med henblik herpå.

Hvis I ønsker at få lavet sædvurderingen, når I kommer til samtale, må I meget gerne meddele dette på forhånd via mail. 

Sædoprensning og insemination

Hvis sædkvaliteten er god nok, vil vi kunne lave en sædoprensning.

Ved sædoprensningen frasorteres alle de døde sædceller samt sædvæsken, så der kun er de gode og hurtige sædceller tilbage. Disse sædceller vil ved hjælp af et blødt kateter blive ført ind i kvindens livmoder.

På den måde øges chancen for graviditet, da sædcellerne ikke skal svømme den lange vej gennem livmoderhalsen.

Desuden er chancen forøget, da I vil blive grundigt vejledt i at finde ægløsningstidspunktet og hver behandling vil blive indledt med en ultralydsscanning, hvor vi sikrer os, at tidspunktet er det helt rigtige.

Forberedelse

Hvis I ønsker at starte i et inseminationsforløb ved os, byder vi jer velkommen til en personlig samtale her på klinikken eller over telefonen. Dette kan I booke en tid til her på vores hjemmeside.

Til samtalen fortæller vi jer helt præcist, hvordan I skal forberede jer og hvornår I kan komme til behandling. Læs evt. vores vejledning omkring ægløsningstest inden opstart.

Før behandlingsstart skal følgende lovpligtige blodprøver foretages for jer begge:

  • HIV (Anti-HIV 1+2)

  • Hepatitis B (HBs Ag og Anti-HBc)

  • Hepatitis C (Anti-HCV Ab)

Disse prøver skal ifølge krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed analyseres på et godkendt laboratorium, som er certificeret ifølge Vævsloven.

Hvis I ønsker at få taget blodprøverne her i klinikken, skal I blot kontakte os på mail for at få en tid: info@diersklinik.dk 

Vi glæder os til at byde jer velkommen her på klinikken!