Partnersæd

Har du og din partner forsøgt at blive gravide derhjemme uden held, vil vi meget gerne forsøge at hjælpe jer

Vi anbefaler, at din partner først får foretaget en sædanalyse, hvor vi sikrer os, at sædkvaliteten er god nok til, at det vil give mening at forsøge med inseminationsbehandling. Hvis dette er tilfældet, vil vi kunne lave en sædoprensning, hvor vi frasorterer alle de døde sædceller samt sædvæsken, så der kun er de gode og hurtige sædceller tilbage. Disse sædceller vil ved hjælp af et blødt kateter blive ført ind i kvindes livmoder. Således øger vi chancen for graviditet, da sædcellerne ikke skal svømme den lange vej gennem livmoderhalsen. Desuden er chancen forøget, da I vil blive grundigt vejledt i at finde ægløsningstidspunktet og hver behandling vil blive indledt med en ultralydsscanning, hvor vi sikrer os, at tidspunktet er det helt rigtige.

Hvis I ønsker at starte i et inseminationsforløb ved os, byder vi jer velkommen til en personlig samtale her på klinikken eller over telefonen.

Før behandlingsstart skal følgende lovpligtige blodprøver foretages:

  • HIV (Anti-HIV 1+2)

  • Hepatitis B (HBs Ag og Anti-HBc)

  • Hepatitis C (Anti-HCV Ab)

Disse prøver skal ifølge krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed analyseres på et godkendt laboratorium, som er certificeret ifølge Vævsloven.

Vores statistik fra 2019 viser, at vi har en succesrate på 30 % per inseminationsforsøg med oprenset partnersæd, alle kvinder var under 40 år.