IUI succes tips

IUI success tips

IUI succes-tips – Vores 10 bedste råd

Forbered din krop til IUI-behandlingen
 
Vores kunder spørger ofte, hvad de selv kan gøre for at øge deres chancer for IUI-succes. Læs vores 10 bedste anbefalinger til at booste din fertilitet her:

 

1. Spis en afbalanceret og varieret kost:

Inkluder fødevarer som fuldkorn, frugt, grøntsager, bladgrønt og magre proteiner i dine måltider.
 
Forsøg så vidt muligt at spise 6 portioner grøntsager/frugt om dagen, så du får de vigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og antioxidanter, der kan understøtte din reproduktive sundhed.
 
Men glem ikke, at det er helt okay at hygge sig med et stykke chokoladekage eller din yndlingsslik i ny og næ. Bare sørg for at holde en god balance og nyd din hyggestund!

 

2. Tag folinsyre:

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du tager et dagligt tilskud på 400 mikrogram folinsyre, når du planlægger at blive gravid. Folinsyretilskud kan sænke risikoen for neuralrørsdefekter hos din baby.
 
Vi anbefaler, at du starter med at tage folinsyre 3 måneder før inseminationsbehandlingen.

 

3. Stop med at ryge:

Alle eksperter anbefaler, at man kvitter cigaretterne, når man planlægger at blive gravid.
 
Der er mange gode grunde til at stoppe med at ryge. Rygning kan påvirke ægløsningen og kan have en negativ påvirkning på mænds sædkvalitet. Der er også højere risiko for at få en spontan abort, hvis du ryger. Ydermere skader rygning udviklingen af din baby.
 
Ifølge Sundhedsstyrelsen anbefaling, bør du stoppe med at ryge, så snart du begynder at planlægge din graviditet.

 

4. Reducer dit koffeinforbrug og undgå alkohol:

Når det kommer til koffein og dets indvirkning på fertiliteten, er eksperterne stadig en smule uenige. Så for at være på den sikre side bør du overveje at skære ned på dit koffeinindtag, hvis det er højt.
 
Der er dog ingen grund til at vinke farvel til en enkelt kop morgenkaffe eller din afslappende kop eftermiddagste. Det handler igen om at holde en god balance og ikke overdrive dit koffeinforbrug.
 
Hvad angår alkohol, fraråder Sundhedsstyrelsen alkoholforbrug under graviditeten, og når du forsøger at blive gravid.
 
Alkohol kan skade din baby fra starten af graviditeten og frem. Da det kan være svært at kende det nøjagtige tidspunkt for undfangelsen, når du bliver gravid på naturlig vis, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du ikke drikker alkohol, hvis du planlægger at få en baby.
 
Men når du modtager inseminationsbehandling, vil du vide præcis, hvornår du er blevet gravid. Derfor er det er okay at nyde et enkelt glas vin eller en øl i ugerne op til din behandling, så længe det sker med måde. Efter IUI-behandlingen bør du helt undgå alkohol.

 

5. Tjek din medicin:

Rådfør dig med din læge, hvis du tager nogen former for medicin, imens du planlægger din graviditet. Visse typer medicin kan nemlig have en negativ indvirkning på din fertilitet.
 
Det er vigtigt, at lægen vurderer, om det kan være nødvendig med medicinjusteringer eller evt. en pause, før du påbegynder IUI-behandlingen.

 

6. Få aktivitet ind i din dagligdag:

At få regelmæssig motion ind i din hverdag er et af vores bedste IUI succes tips.
 
Aktiviteter som gåture, svømning eller yoga forbedrer både din kondition, og kan også øge blodcirkulationen og reducere stress. Alle faktorer, der kan fremme din fertilitet og evne til at opnå graviditet.

 

7. Oprethold en sund vægt:

At opnå en sund vægt er vigtig for IUI-succes. Både undervægt og overvægt kan påvirke dine chancer for graviditet, da det kan føre til bl.a. hormonelle ubalancer og uregelmæssig ægløsning.
 
I fertilitetsbehandling som overvægtig
 
Hvis dit Body Mass Index (BMI) er 27 eller højere, kan det påvirke din fertilitet negativt. Det skyldes, at hormonsystemet påvirkes af fedtvævet. En konsekvens kan bl.a. være forlængede menstruationscyklusser.
 
Det er dog vigtigt at understrege, at mange kvinder kan have et forhøjet BMI uden at opleve fertilitetsproblemer.
 
I Diers Klinik har vi ingen specifikke BMI-grænser. Du kan påbegynde inseminationsbehandling, hvis din menstruationscyklus er regelmæssig. Det er ikke vores erfaring, at et øget BMI nedsætter chancerne for graviditet, hvis du har en regelmæssig menstruationscyklus.
 

 

8. Forsøg at bevare roen og slappe af:

Jo mere rolig og afslappet, du føler dig i behandlingsforløbet, desto større er chancerne for, at din krop slapper af. Det gør den mere modtagelig for behandlingen.
 
Vi forstår, at der er mange følelser på spil, og at det til tider kan være svært at bevare roen, når man brændende ønsker et barn – men gør dit bedsteHjerte
 
Vi anbefaler:
  • At du fortsætter med dine normale hverdagsrutiner.
  • At du evt. benytter stressreducerende teknikker, hvis du føler dig stresset, f.eks. dybe vejrtrækningsøvelser eller mindfulness-meditation.

 

9. Sørg for tilstrækkelig søvn:

Stræb efter 7-9 timers kvalitetssøvn hver nat. På den måde opretholder du bedst hormonbalancen og understøtter din generelle velvære.
 
Har du svært ved at sove/falde i søvn, anbefaler vi:
  • Sørg for at skabe et roligt, køligt og mørkt sengemiljø.
  • Lav en afslappet rutine før sengetid – læs f.eks. en bog, tag et varmt brusebad, lav afslapningsøvelser, eller hvad der virker for dig.
  • Undgå skærme, koffein og alkohol før sengetid.

 

10. Reducer eksponeringen for miljøgifte:

Minimer din eksponering for skadelige miljøgifte, f.eks. i husholdningsrengøringsprodukter og pesticider.
 
Vælg naturlige og økologiske alternativer for at reducere potentielle risici for din reproduktive sundhed.

 

Vi er her for at guide dig til IUI-succes

De 10 IUI succes-tips kan hjælpe dig med at forberede din krop til inseminationsbehandlingen og øge dine chancer for et vellykket resultat. Læs mere om, hvordan du forbereder dig til din behandling her.
 
Ved journalsamtalen vil vi tale mere med med dig om, hvordan du kan forberede dig til IUI-behandlingen og vejlede dig individuelt.
 
Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller har brug for individuel rådgivning om, hvordan du bedst forbereder dig inden din behandling.