Sommertilbud! Få 50% rabat på IUI-behandlingen

Inseminering med partner (IUI-H) eller med donor (IUI-D)

På Diers Klinik hjælper vi mange par, som i længere tid uden held har forsøgt at opnå graviditet derhjemme. Vi er specialiserede i inseminering (IUI) og har udført et meget stort antal succesfulde inseminationsbehandlinger siden 2006.

Ingen BMI-krav

Læs mere

 

Start behandling i næste cyklus 

Kontakt os 

I mister ikke jeres plads på den offentlige venteliste

Hør mere ved en gratis og uforpligtende journalsamtale

Book samtale nu

Inseminering med partnersæd (IUI-H) – det første skridt i ferti­litets­behand­lingen

Er mandens sædkvalitet stærkt nedsat, er inseminering med donorsæd (IUI-D) en alternativ behandlingsmetode. Hvis det er relevant for jer, vil vi rådgive jer grundigt om mulighederne ved journalsamtalen eller i forbindelse med behandlingen.

Behandlingsformen er ideel til par:

Book indledende Gratis samtale

Hvorfor vælge inseminering (IUI) i Diers Klinik?

Ingen ventetid – undgå at spilde dyrebar tid på en offentlig venteliste

Fertiliteten daler kraftigt, jo ældre man bliver. Selv få måneders ventetid, kan have negativ indvirkning på fertiliteten. I Diers Klinik kan I komme i behandling i kvindens næste menstruationscyklus, uden at I mister jeres plads på den offentlige venteliste. Få f.eks. behandling hos os i de måneder, den offentlige klinik holder sommerferielukket.

Vi har åbent 365 dage om året, og I kan altid få en tid.

Let, hormonfri og prisbillig behandling

Inseminering med sæd fra partner (IUI-H) er den enkleste form for fertilitetsbehandling. IUI er nemt at udføre og er derfor relativt billigere end f.eks. IVF-behandling.

Proceduren foregår i kvindens naturlige menstruationscyklus, og det er som regel ikke nødvendigt at anvende hormonstimulering. Derfor er der også færre bivirkninger sammenlignet med IVF-behandling.

Mild og ikke-invasiv behandling

Inseminationsproceduren (IUI) minder om en almindelig gynækologisk undersøgelse, og de fleste kvinder oplever hverken smerter eller ubehag.

Vores erfarne sundhedspersonale fører forsigtigt et tyndt kateter op i livmoderen, hvilket normalt ikke gør ondt. Derfor er der ikke behov for smertestillende medicin eller bedøvelse under behandlingen. Umiddelbart efter insemineringen kan I fortsætte jeres normale liv og gøremål.

Høj succesrate og personligt engagement

I Diers Klinik sætter vi en ære i at udføre behandlingen i din naturlige cyklus, og derfor holder vi åbent alle årets dage. Dette sikrer, at vi kan foretage insemineringen præcis, når kroppen er mest klar til behandling.

Klinikejer Liza Diers og hendes team har løbende forfinet denne naturlige metode, siden hun åbnede klinikken i 2006. Vores statistikker bekræfter, at vores tilgang er den rette – vi har én af de højeste succesrater for inseminering i Danmark.

Ingen BMI-grænse

Hvis kvinden er sund og rask er et forhøjet BMI ingen hindring for at komme i behandling hos os.

Det eneste krav vi stiller, er, at kvinden skal have en regelmæssig cyklus.

Hvorfor forøger inseminationsbehandling chancerne for at blive gravid?

Det er der især 3 årsager til:

1. Timing er nøglen til succes

Ved hjælp af ægløsningstests guider vi jer til nøje at følge kvindens cyklus og ægløsning. På selve behandlingsdagen bruger vi ultralydsskanning til at sikre os, at tidspunktet er helt optimalt. Vores mangeårige erfaring i IUI-behandlingsmetoden har gjort os eksperter i at finde det tidspunkt på måneden, hvor kvinden er allermest fertil. Lader ægløsningen vente på sig, kan vi i mange tilfælde tilbyde en ægløsningssprøjte (Ovitrelle), der fremkalder ægløsning.

2. Sædprøven optimeres

En oprensning af partnerens sæd før behandlingen fjerner de døde og svage sædceller. Derved er det kun de stærke og raske sædceller, der er tilbage i sædprøven. Det gør, at sædcellerne kan bevæge sig nemmere og hurtigere uden at møde modstand fra døde eller “sløve” celler.

Anvendes donorsæd, er den også på forhånd oprenset på samme måde.

3. Vi hjælper sæden på vej

Ved at inseminere direkte i livmoderen har sædcellerne har den kortest mulige afstand til ægget. Derved øges antallet af sædceller, der kommer frem til ægget. At flere sædceller hurtigere kommer frem til ægget, kan virkelig booste chancerne for at blive gravid, samtidig med at graviditeten stadig opstår helt naturligt.

Læs mere om, hvordan insemineringen foregår.

Behandlingsforløbet

Sådan er forløbet trin for trin

1. Journalsamtale

Under samtalen får I en grundig vejledning om behandlingen.

Læs mere

 

2. Forberedelse

Få taget de nødvendige blodprøver.

Læs mere

 

3. Afgiv sædprøve/vælg sæddonor

Mandens sædkvalitet vurderes. Hvis der er brug for en donor, har vi et bredt udvalg. 

Læs mere

3. Insemination

Kom til behandling, når ægløsningstesten er positiv.

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål til behandlingen

Hvordan forbereder jeg mig til inseminerings-behandlingen?

Overvåg ægløsningen med ægløsningstests. Hold dig sund – spis en afbalanceret kost, undgå rygning og overdreven alkohol. Læs flere gode råd til forberedelsen her, og få individuel rådgivning til journalsamtalen.

Hvad er forskellen på IUI-H og IUI-D?

IUI-D indebærer anvendelse af en sæddonor, mens man ved IUI-H (homolog) bruger partnerens sæd. Valget mellem disse to afhænger af jeres behov og af mandens sædkvalitet.

Hvordan håndteres behandlinger på helligdage og i weekenden?

Diers Klinik holder åbent 365 dage om året, så du kan altid få en tid – også i weekender og på helligdage.

Er der nogen risiko forbundet med inseminering (IUI)?

Risiciene ved IUI er minimale sammenlignet med andre fertilitetsbehandlinger. Der en lille risiko for infektion (mellem 0,01% og 0,2%). Enkelte oplever milde mavesmerter eller let ubehag/milde kramper i maven, svarende til menstruationssmerter. Disse smerter/kramper er som regel midlertidige og aftager inden for få timer eller dage. Der kan også forekomme pletblødning lige efter insemineringen.

Hvordan ved vi, om inseminering (IUI) er det rigtige valg for os?

Om IUI er det rette valg for jer afhænger af faktorer som jeres alder, fertilitetshistorik og en række helbredsmæssige forhold. Ved den indledende journalsamtale vil vi drøfte jeres individuelle situation, og derudfra rådgive jer om jeres muligheder.

Hvordan forbereder vi os på selve behandlingsdagen?

På dagen for inseminering er det vigtigste at være mentalt og fysisk afslappet. Vi ved det kan være svært, men vores behandlerteam har stor erfaring i at skabe en tryg og afslappet atmosfære, når I kommer til behandling.