Få svar på dine spørgsmål

Inden du starter på behandlingen, skal du have en journalsamtale. Er du i et forhold, vil vi også meget gerne møde din partner til samtalen. Du må selvfølgelig også gerne tage en veninde eller et familiemedlem med til samtalen, hvis du ønsker dette.

Journalsamtalen foregår i rolige og trygge rammer, og vi tager udgangspunkt i dig og de ønsker, du har til dit forløb. Vi taler om, hvordan selve behandlingen kommer til at foregå, hvordan du bedst muligt forbereder dig, og så har du selvfølgelig mulighed for at få svar på alle de spørgsmål, du har. Det er vigtigt for os, at du efter journalsamtalen har en klar forestilling om, hvad der kommer til at ske, og at du føler dig forberedt og tryg med henblik på din fertilitetsbehandling.

Du får i løbet af samtalen en grundig instruktion i, hvad du skal gøre, for at vi kan bestemme tidspunktet for din ægløsning og desuden skal vi have klarlagt dine chancer for at opnå graviditet.

Valg af sæddonor

Til samtalen imødekommer vi – så vidt muligt – de ønsker, du har til en sæddonor. Vi præsenterer dig for SellmerDiers’ donorer, som vi har et stort kendskab til og forklarer, hvordan du reserverer eller køber en donor inden behandlingen. Desuden forklarer vi gerne muligheden for køb af donorsæd gennem andre sædbanker og hvilke forhold du i så fald skal være opmærksom på.

Ønsker du behandling med partnersæd, forklarer vi præcist, hvordan dette foregår og hvordan du og din partner opnår den bedst mulige sædkvalitet til behandlingen. Hvis du har en ven eller bekendt, som du ønsker skal være donor/far til dit barn, er dette også en mulighed. For at dette er muligt, skal vi også føre en samtale med ham, så alle involverede er klar over, hvilke konsekvenser dette valg har for både jer og barnet.

Bestil din journalsamtale

Vi afholder samtaler alle ugens dage mellem kl. 10 og 15. Send os gerne en mail eller ring til os med henblik på at aftale en tid, som passer dig. Samtalen varer ca. en times tid. Vi anbefaler, at journalsamtalen afholdes senest en måned inden første insemination. Samtalen kan naturligvis også afholdes med kortere varsel. Journalsamtalen kan foregå hos os i Aarhus eller over telefonen.

Pga. et forhøjet antal af smittede med Covid-19, kan vi i øjeblikket desværre ikke tilbyde samtaler her på klinikken. Alle samtaler vil blive afholdt telefonisk.

Det er en god ide, at du har læst vores informationsmateriale igennem, inden du kommer til samtalen. Hvis ikke du har modtaget dette endnu, så kan du bestille det her.

Efter samtalen er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os til enhver tid, hvis du har yderligere spørgsmål. Det er desuden helt op til dig, hvornår du ønsker at starte i behandling efter samtalen.