Kendt donor

Har du/I en ven eller bekendt, som ønsker at være kendt donor?

Hvis du/I ønsker at bruge en kendt donor, så hjælper vi på Diers Klinik meget gerne. Donoren skal i princippet efter loven behandles som en sæddonor, idet I ikke er et par. Derfor skal han møde op på klinikken til en samtale samt svare på en række spørgsmål angående helbredstilstand og familiesygehistorie. Donoren skal til helbredsundersøgelse ved fx egen læge umiddelbart inden samtalen på klinikken og første donation af sæd. Vi på klinikken skal se dokumentation herfor ved samtalen.

Han skal desuden testes for:

  • HIV (Anti-HIV 1+2)

  • Hepatitis B (HBs Ag og Anti-HBc)

  • Hepatitis C (Anti-HCV Ab)

  • Klamydia

  • Gonorré

  • Syfilis

Hans sæd skal fryses ned hos sædbanken inden behandlingen og han skal endvidere have taget en blodprøve efter nedfrysningen, så sædbanken kan frigive sædenhederne til inseminationsbehandling.

Vi anbefaler at testen for HIV og Hepatitis B og C suppleres med en såkaldt NAT-test, da sæden ellers først kan frigives efter 6 måneder.

Vi anbefaler at testen for HIV og Hepatitis B og C suppleres med en såkaldt NAT-test, da sæden ellers først kan frigives efter 6 måneder.

Inden inseminationen skal du/I underskrive et informeret samtykke, hvor du/I accepterer de risici, der måtte være ved at benytte den kendte donor.

Du/I kan læse om de civilretlige konsekvenser, som er forbundet med anvendelse af kendt donor her.

Kontakt os endelig, hvis du/I ønsker yderligere information samt priser omkring behandling med kendt donor.