Fertilitetsdiskrimination – Liza Diers i japansk TV

Liza Diers on Japanese TV

Liza Diers i japansk tv

Diers Kliniks stifter og ejer, Liza, og hendes familie har været med i en japansk nyhedsudsendelse.

Liza deltog sammen med sin kone Lise og deres tre børn et nyhedsindslag om den diskrimination, lesbiske oplever i adgangen til fertilitetsbehandling i Japan.

Nippon Television, som dagligt sender landsdækkende japanske nyhedsprogrammer ud til 10-13 millioner seere, kontaktede Liza.

De ønskede at præsentere det danske fertilitetssystem for deres seere som inspiration til at opdatere det japanske system, der halter langt bagefter det danske.

Barrierer for japanske LGBTQ+-par og enlige kvinder i adgangen til fertilitetsbehandling

I Danmark har både lesbiske par og single kvinder mulighed for at få fertilitetsbehandling med sæddonation på lige fod med heteroseksuelle par.

I Japan derimod er det kun lovligt for gifte heteroseksuelle par at komme i fertilitetsbehandling.

LGBTQ+-par og enlige kvinder i Japan har ikke mulighed for at få børn ved hjælp af fertilitetsbehandling.

Lad os sætte fokus på fertilitetsdiskrimination!

Liza er glad for kunne være med til at sætte spotlight på den åbenlyse fertilitetsdiskrimination, som både LGBTQ+-personer og enlige kvinder oplever i Japan.

Min familie og jeg føler os taknemmelige og stolte over at være et levende eksempel på, hvordan det danske system fungerer. Men samtidig bliver jeg chokeret og virkeligt trist over at høre, hvor langt bagud det japanske fertilitetssystem er.

Liza håber, at det fair og inkluderende fertilitetssystem, som vi tager for givet i Danmark, bliver tilgængeligt i Japan i fremtiden.

Hvis min families historie kunne være med til at gøre bare en lille forskel i kampen for at vende trenden i Japan, ville jeg blive glad. Men for at være ærlig, ser udviklingen faktisk ud til at være stået i stampe meget længe, når det kommer til lesbiske og enlige kvinders muligheder for at stifte familie. Det er både ubegribeligt og nedslående.

Se nyhedsindslaget om fertilitetsdiskrimination i Japan, der blev sendt i to nyhedsprogrammer på japansk tv. Du kan aktivere automatisk genererede danske undertekster i YouTubes indstillingsmenu.