Fertilitets-behandling til heteropar

Vi giver jer her et overblik over mulighederne for fertilitetsbehandling med partnersæd.

Kontakt os

Fertilitetsbehandling for heteropar

Når graviditetstesten cyklus efter cyklus forbliver negativ, efterlader det mange par kede af det, frustrerede, uforstående og til tider håbløse. 
 
Hvis I overvejer at starte i fertilitetsbehandling hos Diers Fertilitetsklinik, er det ikke et krav, at I skal have forsøgt i 1 år inden opstart. Det er samtidig også muligt at starte op i behandling hos os uden ventetid, mens I måske venter på at få en plads i det offentlige. 
 
Fertilitetsbehandling spænder utrolig bredt, og der er mange behandlingsmuligheder at forholde sig til. Her på siden vil vi introducere jer for de forskellige muligheder.
 
Læs mere om Diers Fertilitetsklinik her

Behandlingsmuligheder

IUI-behandling

Hvis kvinden er sund og rask og har en naturlig menstruationscyklus, og mandens sædkvalitet samtidig ikke er stærk nedsat, vil en IUI-behandling oftest være første step, når vi taler om fertilitetsbehandling.

En IUI-behandling (insemination) er den mest naturlige fertilitetsbehandling. Her skal der hverken tages hormoner eller gennemgås et medicinsk indgreb.

Når kvinden har ægløsning, oprenser vi mandens sæd, for derefter vha. et kateter at føre sædcellerne direkte ind i livmoderen. Herefter finder befrugtningen sted helt naturligt inde i kroppen. 

14 dage efter inseminationen tages en graviditetstest.

Læs mere om IUI-behandling

IVF-behandling

Hvis ikke IUI-behandlingen lykkes efter nogle forsøg, kan man overveje at tage skridtet videre til IVF-behandlingen. ICSI-behandling, og evt. TESA/PESA kan evt. være en mulighed, hvis mandens sædkvalitet er meget nedsat.

En IVF-/ICSI-behandling, også kaldet reagensglasbehandling, er mere invasiv end en insemination og indeholder flere step. 

Behandlingen kræver hormonbehandling forud for en ægudtagning, hvorefter æggene befrugtes med mandens sæd i vores IVF-laboratorie. Hvis de befrugtede æg udvikler sig som ønsket, kan en blastocyst lægges tilbage i livmoderen.

10 dage efter denne transferering kan en blodprøve vise, om der er opnået graviditet eller ej.

Læs mere om IVF-behandling

Ægdonation

Hvis der ikke kan opnås graviditet ved flere forsøg med IVF- eller ICSI-behandling, fordi kvindens æg ikke modnes korrekt, eller kvinden er gået i overgangsalder, kan vi tilbyde behandling med ægdonation.

I dette tilfælde vælger I en ægdonor, som vil gennemgå hormonbehandling og ægudtagning. Æggene vil efterfølgende blive befrugtet med mandens sæd, hvorefter disse skal udvikle sig til blastocyster. 

Når dette stadie er opnået, kan en blastocyst lægges ind i kvindens livmoder ved en transferering. 

10 dage efter transfereringen ved vi, om der er opnået graviditet eller ej.

Læs mere om ægdonation

Skal vi bruge en sæddonor?

I nogle tilfælde kan det være, at mandens sædkvalitet er så nedsat, at sædcellerne ikke kan benyttes til en befrugtning. Hvis dette er tilfældet, tilbyder vi også behandling med donorsæd. 
 
I har mulighed for at vælge en sæddonor gennem os, og vi er også gerne behjælpelige med et evt. fotomatch.
 
Følgende behandlinger tilbydes med sæddonation:
  • IUI med sæddonor
  • IVF med sæddonor
  • Ægdonation med sæddonor (dobbeltdonation)
Læs mere om sæddonorerne her

Få et fertilitetstjek

Det er ikke altid nemt at vurdere, hvilken behandlingsform, der er den rette for netop jer. Faktorer som kvindens alder og mandens sædkvalitet har bl.a. afgørende betydning for succesraterne.
 
Hvis I vil være bedst mulig afklaret inden behandlingsstart, kan det derfor være en god ide at få lavet et fertilitetstjek.
 
Et fertilitetstjek kan bl.a. give jer svar på, hvordan det står til med kvindens ægreserve, mandens sædkvalitet samt om der er passage i æggelederne. Der vil også være en afklarende lægesamtale inkluderet.
 
Læs mere om vores fertilitetstjek-pakker her