Ultrasound scan before insemination (IUI)

Fertilitets-behandling til singlekvinder

Hvis du som singlekvinde overvejer fertilitetsbehandling, giver vi dig her et overblik over dine muligheder.

Kontakt os

En stor beslutning

Flere og flere kvinder uden partner, vælger at få et barn alene vha. en sæddonor. Gruppen af såkaldte solomødre bliver stadig større, hvilket vi også kan se her på Diers Fertilitetsklinik.
 
Vi er udmærket klar over, at det ikke er nogen nem beslutning at starte i fertilitetsbehandling som single, og at der går rigtig mange overvejelser forud for det første skridt. 
 
Her på siden, vil vi gerne introducere dig for de muligheder, du som singlekvinde har for at blive solomor.
 
Vi står klar til at vejlede dig gennem hele forløbet.

Behandlingsmuligheder

IUI-behandling

Så længe du er sund og rask og har en naturlig menstruationscyklus, vil en IUI-behandling oftest være første step, når vi taler om fertilitetsbehandling.

En IUI-behandling (insemination) er den mest naturlige fertilitetsbehandling. Her skal du hverken tage hormoner eller gennemgå et medicinsk indgreb.

Ved en insemination fører vi donorsædceller direkte ind i din livmoder vha. et kateter, hvorefter befrugtningen finder sted helt naturligt inde i din krop. 

14 dage efter inseminationen, kan du tage en graviditetstest.

Læs mere om IUI-behandling

IVF-behandling

Hvis ikke IUI-behandlingen lykkes efter nogle forsøg, kan du overveje at tage skridtet videre til IVF-behandlingen.

En IVF-behandling, også kaldet reagensglasbehandling, er mere invasiv end en insemination og indeholder flere step. 

IVF-behandlingen kræver hormonbehandling forud for en ægudtagning, hvorefter æggene befrugtes i vores IVF-laboratorie. Hvis de befrugtede æg udvikler sig som ønsket, kan en blastocyst lægges tilbage i livmoderen.

10 dage efter denne transferering kan en blodprøve vise, om du er blevet gravid eller ej.

Læs mere om IVF-behandling

Ægdonation

Sidste skridt i fertilitetsbehandlingen er en IVF-behandling med ægdonation. 

Dette anbefales, hvis det ved en IVF-behandling viser sig, at ens egne æg ikke kan benyttes til befrugtning. 

Ved en ægdonationsbehandling skal man som singlekvinde således både vælge en sæddonor og ægdonor. Derfor kaldes denne behandlingsform også for dobbeltdonation.

Ægdonoren vil gennemgå hormonbehandlingen og ægudtagningen, hvorefter æggene befrugtes med donorsæd. 

Læs mere om dobbeltdonation

Hvordan ved jeg, hvor jeg skal starte?

Hvis du er sund og rask og har en naturlig menstruationscyklus, vil vi altid anbefale at starte ud med en IUI-behandling. En inseminationsbehandling giver dig mulighed for at forsøge at blive gravid så naturligt som muligt – uden partner.
 

Tænk over din alder

Kvindens alder betyder desværre også en del ifm. fertilitetsbehandling. Kvinder fertilitet falder drastisk med alderen og især fra 35-årsalderen ser vi et knæk i kurven. Det betyder dog ikke, at du ikke kan blive gravid naturligt, hvis du er 35 år eller ældre.
Hvis du er i slutningen af 30’erne eller start 40’erne bør du dog nok overveje muligheden for IVF-behandling. Mange vælger at give det 1-2 forsøg med IUI-behandlingen, inden de starter op med IVF, mens andre vælger at starte direkte i IVF-behandling. Vi vejleder dig selvfølgelig gerne for at finde frem til den helt rigtige behandling for dig.
Book samtale ang. IUI
Initial Consultation at Diers Clinic, fertility coordinator and patient

Få et fertilitetstjek

Langt de fleste single kvinder kender ikke statussen på deres fertilitet, og da vi alle er forskellige, er der intet facit for, hvilken behandlingstype man skal vælge hvornår. 
 
Derfor anbefaler vi dig at få lavet et fertilitetstjek, hvis du er i tvivl, om du ønsker at starte med IUI-behandling, eller ønsker at gå direkte til IVF-behandling.
 
Et fertilitetstjek kan bl.a. give dig svar på, hvordan det står til med din ægreserve, om der er tegn på Endometriose eller PCOS, samt om der er passage i dine æggeledere. 
 
Læs mere om vores fertilitetstjek-pakker her