Mum and newborn holding hands

Ægdonation

Behandling med donoræg kan åbne nye muligheder for de kvinder og par, der kæmper med fertiliteten.

I vores IVF-afdeling arbejder vi tæt sammen med dig/jer for at sikre, at dit/jeres personlige behov og situation bliver fuldt ud forstået og opfyldt.

Book gratis og uforpligtende samtale

Vi er specialiseret i behandling med ægdonation

Stort ægdonorudvalg

Udfyld kontaktformularen og få adgang til vores store donorkatalog med mere end 100 aktive ægdonorer.

Skriv til os og få adgang

Fertilitetsklinik for alle

Vi har siden 2006 hjulpet singlekvinder, lesbiske, heteroseksuelle og transpar med at opnå drømmen om at blive forældre.

Læs mere her

Ingen ventetid

Book en samtale i dag, og kom i gang med behandlingsforløbet.

Gratis samtale

Høj succesrate 

Vi garanterer mindst 1 donoræg (oftest flere) af god kvalitet til tilbagelægning. Se vores succesrater.

Succesrater

Bliv ægdonor

Som ægdonor er du med til at opfylde ufrivillig barnløses største ønske.

Læs mere her
Embryo on a screen

Ægdonation – hvad er det?

Ved ægdonationsbehandling, modtager kvinden et ubefrugtet æg fra en ægdonor, som herefter befrugtes med partnerens sæd eller sæd fra en donor.

Ægdonation kan være den rette behandlingsform, hvis

  • kvinden ikke producerer egne æg,
  • ægcellernes kvalitet er for dårlig til at kunne udvikle sig til en graviditet,
  • kvinden er bærer af en genetisk sygdom, som ikke bør gives videre til barnet.

Ægdonationsforløb i korte træk

Ved et ægdonationsforløb, vil det være ægdonoren, som gennemgår en hormonstimulation og ægudtagning.

Ægdonoren vil således blive stimuleret med hormoner, hvorefter æggene tages ud, når de er modne. Så snart æggene er taget ud, vil de i laboratoriet blive befrugtet med sæd. Dette kan både gøres med partnerens sæd, som tidligere er blevet nedfrosset, eller med donorsæd fra en sædbank.

Da det i Danmark ikke er tilladt at have ægbanker, må ubefrugtede æg ikke opbevares fra donorerne. Derfor opstartes et behandlingsforløb med en ægdonor først i det øjeblik, at der er en modtager til æggene, som doneres.

Hvis du/I ønsker et behandlingsforløb med ægdonation, kan I herunder se en oversigt over forløbet.

Behandlingsforløb ved ægdonation

Sådan er forløbet trin for trin.

Første skridt er at booke en indledende samtale med os omkring dit ønskede behandlingsforløb. Læs mere om den indledende samtale her. Samtalen er gratis og uforpligtende. Du kan booke en samtale her.

Inden behandlingsstart skal der foreligge en række undersøgelsesresultater og blodprøver på kvinden og evt. manden, hvis der er tale om et forløb med partnersæd. Læs om indledende tests og undersøgelser.

Når alle undersøgelsessvar er modtaget, får du/I en tid til en lægesamtale, hvor det videre forløb vil blive forklaret.

Hvis der er tale om ægdonationsbehandling med partnersæd, skal manden aftale en tid på klinikken mhp. at afgive en sædprøve, som fryses ned forud for ægudtagningen.
Er der tale om et dobbeltdonationsforløb, skal du/I vælge en sæddonor, som I ønsker at benytte. Læs mere om valg af sæddonor.

Du/I har mulighed for selv at udvælge de ægdonorer, du/I er interesseret i, i vores ægdonorkatalog. Jo flere du udvælger, des større chance er der for at komme hurtigt i gang. Så snart vi kan tilbyde dig/jer en donor, vil du/I blive kontaktet af os mhp. behandlingsopstart. Læs mere om valg af ægdonor.

Ægdonoren vil modtage hormonbehandling forud for ægudtagningen og vi følger her udviklingen af folliklerne vha. ultralydsscanning. På dagen for ægudtagningen, vil æggene overgå til laboratoriet, hvor de straks vil blive forsøgt befrugtet med den optøede partner- eller donorsæd.
5-6 dage efter befrugtningen ved vi, hvor mange blastocyster du/I har fået ud af behandlingen, og det får I besked om.
Inden ægoplægningen, skal kvinden forberedes bedst muligt på en forhåbentlig kommende graviditet. Dette gøres vha. hormonbehandling. Vores behandlerteam orienterer dig om, hvilke hormoner du skal tage hvornår. 

Oplægningen af blastocysten er intet stort indgreb og opleves af de fleste komplet smertefrit. Blastocysten placeres inde i livmoderen vha. et lille kateter.

Vi vil samtidig lave en ultralydsscanning på dig, så vi kan sikre os, at blastocysten placeres helt perfekt. Læs mere om oplægning af fryseæg.

10 dage efter ægoplægningen, måler vi dit hCG-niveau, hvilket fortæller os, om du er blevet gravid eller ej. Vi ved ventetiden kan være lang, men så snart resultatet foreligger, kontakter vi dig, så du ved, hvad der skal ske videre – uanset resultatet.
Johanne, Fertility coordinator at Diers Fertility Clinic

Valg af ægdonor

Hos Diers IVF kan du se udvidede profiler på vores ægdonorer og skrive dig op til de donorer, som er det bedste match for dig. Jo flere ægdonorer du skriver dig op til, jo hurtigere kan du forvente at få tilbudt en donation.

Udvidede donorprofiler

I ægdonorprofilerne kan du læse uddybende  oplysninger om den enkelte ægdonor. Udover basisoplysninger som f.eks. højde, vægt, etnicitet, hår- og øjenfarve indeholder profilerne personlige oplysninger om personlighed, hobbies, sociale relationer, familiehistorie, uddannelse og job samt billeder af donoren som barn. Mange profiler indeholder også en “Staff impression,” som er vores medarbejderes beskrivelse af donoren, og et personligt brev fra donoren.

Du kan vælge mellem åbne (kontaktbare) og lukkede (ikke-kontaktbare) ægdonorer. Læs mere om at finde en ægdonor.

Læs mere om ægdonorerne og donorkategorier her

Ægdonation med partner- eller donorsæd

Ægdonation med partnersæd

Hvis I som par er kommet frem til, at jeres graviditetsønske skal opfyldes vha. ægdonation, tager vi jer i hånden gennem hele forløbet.  

 

Få mere at vide om forløbet

Dobbeltdonation

Det er også muligt at modtage ægdonationsbehandling med donorsæd. Det gælder både for single-kvinder og kvinder med en partner. Vi hjælper gerne med valg af donor.

 

Få mere at vide om dobbeltdonation