Dobbeltdonation
Ægdonation med sæddonor
I vores IVF-afdeling er vi med dig/jer hvert skridt på vejen, hvis du/I har valgt behandling med dobbeltdonation for at blive gravid.
Et forløb med dobbeltdonation betyder, at man modtager både donoræg og donorsæd.
Dobbeltdonation sker ved en IVF-behandling, hvor donorægget bliver befrugtet med donorsæden i laboratoriet, hvorefter det befrugtede æg bliver placeret i livmoderen.
Inden behandlingsforløbet kan sættes i gang, skal du/I booke en indledende samtale her på hjemmesiden. Læs mere om den indledende samtale her.
Du kan få et link til vores ægdonordatabase, hvor man kan se profilerne på de ægdonorer, som ønsker at donere. Du/I kan allerede nu begynde at overveje, hvorvidt du/I ønsker at bruge en åben eller lukket donor. Læs mere om donorkategorierne her.
Inden forløbet med ægdonation kan sættes i gang, er det vigtigt, at du/I vælger en sæddonor og sørger for, at en donorsædenhed sendes til klinikken. Vi støtter gerne op om denne proces og vejleder gerne om mulighederne.
Book din tid til den indledende samtale herNu er det tid til at finde en ægdonor. Via vores ægdonordatabase kan du/I få oplysninger om alle donorer i vores ægdonorkorps.
Det er i Danmark ikke tilladt at drive ægbank, hvilket betyder, at de donerede æg ikke må opbevares ubefrugtet. Derfor kontakter vi først ægdonoren med henblik på opstart, når vi har en patient, der er interesseret i at bruge hende som donor. Først herefter starter vi den forberedende behandling af ægdonoren op.
Dette betyder, at der kan opstå ventetid p.g.a. donorens forhold, og det er derfor anbefalelsesværdigt, at du udvælger flere forskellige donorer som mulige match for dig. På den måde, kan vi højst sandsynligt hurtigere tilbyde dig behandling.
Barnet kan ikke få oplyst, hvem donoren er og kan ikke kontakte donor.
Barnet kan fra 18 år få identiteten på donoren, og 1 kontakt med donoren vil være mulig.
Inden behandlingen kan opstartes, skal kvinden, som skal behandles, have foretaget nogle undersøgelser og blodprøver:
Yderligere undersøgelser aftales med lægen.
Når du/I har fået tildelt en ægdonor, vil hun blive sat i gang med hormonbehandling, og efterfølgende vil der blive lavet en ægudtagning.
Det er forskelligt fra donor til donor, hvor mange æg der doneres, og vi kan derfor ikke på forhånd sige, hvor mange æg du/I får. Æggene vil i laboratoriet blive forsøgt befrugtet med donorsæden, som nu tøs op til formålet.
De næste dage vil vores dygtige embryologer i laboratoriet holde øje med, hvordan de befrugtede æg udvikler sig. Kun de æg, som udvikler sig til blastocyster, er egnede til at blive lagt tilbage i livmoderen. Hvis der udvikles flere blastocyster, fryses disse ned til senere brug.
Vi garanterer, at du/I får minimum 1 blastocyst ved ægdonationsbehandling. Hvis der kun fås 1 blastocyst, og denne ikke resulterer i graviditet, giver vi 40% rabat på den næste ægdonationsbehandling.
Du/I vil løbende blive informeret om, hvor mange æg der er blevet befrugtet, og hvor mange blastocyster du/I har fået.
Inden et befrugtet æg (blastocyst) kan lægges op i livmoderen, skal du som kvinde forberedes optimalt på forhåbentlig at blive gravid.
Dette kan gøres i din egen cyklus (hvis muligt), med hormoninsprøjtninger eller med østradiol tabletter og et progesteron tilskud (vaginale/rectale stikpiller eller daglige indsprøjtninger).
Du får en behandlingsplan, som gennemgås med specialist fra vores erfarne behandlingsteam, så du helt præcist ved, hvad der skal tages hvornår.
Nogle kvinder skal have ”nulstillet” deres cyklus inden opstart på hormonbehandlingen (nedregulering), men dette tilpasses selvfølgelig individuelt.
Oplægningen af blastocysten er ikke noget stort indgreb og opleves af de fleste komplet smertefrit. Blastocysten placeres inde i livmoderen ved hjælp af et lille kateter. Vi vil samtidig lave en ultralydsscanning på din mave, så vi kan sikre os, at blastocysten placeres helt perfekt.
Efter oplægningen skal du fortsætte med at tage tabletter og stikpiller, indtil der foreligger svar på graviditetstesten. Hvis testen er positiv, skal du fortsætte hormonbehandlingen frem til 12. graviditetsuge.