Test og undersøgelser før IUI
Bliv klogere på de forundersøgelser, der kræves inden opstart af IUI-behandlingen.
Før du starter inseminationsbehandling, er der nogle få forberedelser, du skal gøre. For de fleste drejer det sig kun om et par blodprøver, som du skal have svar på, før selve behandlingen kan gå i gang.
Vær opmærksom på, at vi i Danmark kun må behandle kvinder frem til deres 46. fødselsdag.
Du kan sagtens booke en tid til den indledende samtale, inden du har fået taget blodprøverne.
Følgende prøver er lovpligtige og skal foreligge med negativt testsvar inden første behandling:
Disse tests skal ifølge krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed analyseres på et godkendt laboratorium, som er certificeret ifølge Vævsloven.
Det er et krav, at prøverne ikke er mere end 3 måneder gamle ved behandlingsstart. Herefter er de gældende i 2 år.
Når du har haft den indledende samtale hos os, kan vi hjælpe med at bestille prøverne for dig, og du kan derefter gå til din egen læge eller det nærmeste sygehus og få dem taget. Se prisen på de lovpligtige prøver i vores prisliste.
Følgende prøver anbefales, men er ikke et krav:
En vigtig forudsætning for, at du kan blive gravid ved inseminationsbehandling, er, at der er passage igennem dine æggeledere. Sæden – og senere det befrugtede æg – skal nemlig kunne passere igennem æggelederne, så det befrugtede æg til sidst kan sætte sig fast i livmoderslimhinden og etablere graviditeten.
Skulle dine æggeledere være blokerede, vil inseminationen ikke føre til graviditet, og du bør derfor overveje andre behandlingsmuligheder som f.eks. IVF.
Langt de fleste har fin passage i æggelederne, men du bør overveje at få det undersøgt i visse tilfælde.
I givet fald bør du gå til en gynækolog og få lavet en undersøgelse, der afklarer, om der er passage i dine æggeledere, en såkaldt HSU. Passageundersøgelsen (HSU) er gratis ved henvisning fra egen læge.
Alternativt kan vores IVF-afdeling lave HSUen og hjælpe dig med at afklare, om insemination eller IVF-behandling er den bedste løsning for dig. Se vores priser her. Kontakt os, hvis du ønsker at booke en passageundersøgelse hos vores IVF-afdeling.
Vi tilbyder som udgangspunkt IUI-behandling til alle kvinder, og i vores IUI-afdeling har vi – som én af de få klinikker i Danmark – ingen BMI-grænse ved inseminationsbehandlinger. Det eneste krav er, at du er sund og rask og har en regelmæssig menstruationscyklus.
Selvom du er overvægtig, kan du derfor sagtens starte i behandling uden at skulle tabe dig først.
Læs mere om, hvorfor vi ikke har BMI-krav ved IUIAt være i fertilitetsbehandling og at blive gravid kan til tider være en udfordrende proces for både krop og sjæl.
Derfor kan det være en god idé, at du i perioden før fertilitetsbehandlingen har ekstra fokus på at gøre gode ting for din krop, og også sørger for at få hvile og søvn.
Bliv klogere på, hvordan du kan optimere dine graviditetschancer