Vores bedste tips til dig

Du kan selv øge chancerne for at blive gravid

Her får du vores tre vigtigste råd, når du har et ønske om at blive gravid:

Afslappet tilgang

Jo mere tryg og afslappet du er omkring forløbet, desto bedre er dine chancer for, at din krop slapper af og på den måde er mere åben over for behandlingen. Vi anbefaler, at du fortsætter med at føre en helt normal hverdag.

Folinsyre

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du indtager 400 mikrogram folinsyre om dagen, når du har et ønske om at blive gravid. Vi anbefaler at tage det i 3 måneder inden påbegyndelsen af behandlingen.

Sund og varieret kost

Hvis din kost indeholder frugt og grønt – mindst 6 stk. om dagen – er der ingen grund til at spise yderligere kosttilskud, mens du prøver at opnå graviditet.

Yderligere anbefalinger for at øge chancerne for graviditet

Rygning og alkohol

Det er bevist, at rygning nedsætter fertiliteten væsentligt. Derudover har du større risiko for at abortere, hvis du ryger. Vi anbefaler derfor at stoppe med at ryge inden behandlingsstart. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du ikke drikker alkohol under graviditet, og ligeledes undgår alkohol, når du forsøger at blive gravid.

Kaffe

Der er lidt uenighed om, hvorvidt kaffe og koffeinindtag har indvirkning på fertiliteten. Flere undersøgelser peger i forskellige retninger. Det er derfor ikke nødvendigt at stoppe med at drikke kaffe, så længe man ikke overdriver sit koffeinindtag.

BMI

Overvægt har også indvirkning på fertiliteten. Hormonsystemet påvirkes af fedtvævet. Fertiliteten kan blive påvirket, hvis du har et Body Mass Index (BMI) på 27 eller derover. Hvis din fertilitet er påvirket, vil det fx vise sig i en lang menstruationscyklus. Mange kvinder har dog forhøjet BMI uden, at dette har indflydelse på fertiliteten.

Her på Diers Klinik har vi ingen BMI-grænse for at kunne starte i behandling. Vores erfaring har ikke kunnet bekræfte, at en forhøjet BMI nedsætter chancerne for graviditet, hvis din cyklus er regelmæssig.